SDP:n Kymäläinen: Tiet ja raiteet ovat maamme arvokas omaisuus, josta tulee pitää huolta

Lähde: SDP

SDP:n kansanedustaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen osallistui SuomiAreenassa torstaina SKAL:n, INFRA:n ja Suomen tieyhdistyksen keskustelutilaisuuteen. Tilaisuuden aiheena oli älyratkaisujen rooli tieverkon parantamisessa.

– Tällä hallituskaudella liikenneverkkoon tullaan tekemään mittavat panostukset niin perusväylän korjaamiseksi kuin myös liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Raaka-aineiden ja ihmisten liikkumisen edistäminen on viennin, elinvoiman ja hyvinvoinnin ehto. Näin vastataan myös Suomen kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin, kertoi Kymäläinen.

– On kuitenkin muistettava, että perusväylän korjausvelka on mittava ja uusilla toimilla onnistutaan vasta pysäyttämään sen kasvu. Tarvitaan siis pitkäjänteistä työtä liikenneverkoston kehittämiseksi, Kymäläinen huomautti.

Kymäläisen mukaan investointivelan kasvu on seurausta lyhytnäköisestä säästölinjasta, johon uusi hallitus tuo nyt muutoksen.

– Hallitus on liikenteen osalta sitoutunut vastaamaan niin elinkeinoelämän kuin tienkäyttäjienkin tarpeisiin. 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman tarkoitus on tuoda liikennepolitiikkaan pitkäjänteisyyttä. Parlamentaarisessa työryhmässä pyritään hakemaan yli puoluerajojen sekä hallituskausien ulottuvia ratkaisuja, Kymäläinen sanoi.

Keskustelutilaisuuden otsikko ”Pikeä vai bittejä?” haastoi keskustelijat pohtimaan sitä, miten tieverkkoa tulisi parantaa – perinteisin keinoin vai soveltaen älyratkaisuja?

– Pikeä tullaan kyllä lisäämään, sillä tiestön kunto on paikoin todella heikko. Teknologiset ratkaisut täydentävät kokonaisuutta, mutta perusta on ensin saatava kuntoon, sillä tiestön kunto vaikuttaa liikenteen ilmastopäästöihin merkittävästi, muistutti Kymäläinen.

– Hallitusohjelman panostukset tutkimuksen ja kehityksen saralle ovat samalla sysäys uusien polttoainemuotojen kehittämiselle. Uusia ratkaisuja haetaan jatkuvasti, sanoi Kymäläinen.

Suositut kortit

Tervetuloa SDP:n Kansalaispaneeliin!Yleinen
Mielipiteesi on meille tärkeä. Hienoa, että olet mukana! ?
Mikä on SDP:n Kansalaispaneeli?Yleinen
SDP:n Kansalaispaneelissa pääset kertomaan mielipiteesi ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja saat tietoa sinua kiinnostavista aiheista. Luvassa on tiukkojen yhteiskunnallisten kysymysten lisäksi myös kevyempiä aiheita. SDP hyödyntää paneelin kautta saatuja tuloksia kantojensa muodostamisessa ja raportoi kyselyiden tulokset eteenpäin puoluejohdolle, työryhmille ja kansanedustajille. 

Kansalaispaneelissa kysymyksiin vastataan kysymyskorttien kautta.

Jotta voimme hyödyntää paneelin kautta saatuja tuloksia mahdollisimman hyvin, vastaathan seuraavien kysymyskorttien taustatietokysymyksiin.
EtunimiYleinen
Kirjoita alle etunimesi.
VaalipiiriYleinen
Valitse valikosta oma vaalipiirisi.
SähköpostiosoiteYleinen
Kirjoita alle sähköpostiosoitteesi.
SukunimiYleinen
Kirjoita alle sukunimesi.
Ammatti / asemaYleinen
Valitse yksi vaihtoehdoista.
IkäYleinen
Valitse oma ikäryhmäsi.