Viljanen: Muutoshallitus satsaa budjetissa tulevaisuuteen

Lähde: SDP

Rinteen hallitus on muutoshallitus, joka toteuttaa inhimillistä ja oikeudenmukaista politiikkaa ihminen edellä, ei markkinoiden ehdoilla. Muutos edellisen hallituksen politiikkaan on merkittävä.

– Nyt onkin hienoa huomata, kuinka sosiaalinen oikeudenmukaisuus näkyy vahvasti tänään julkaistun budjettiriihen päätöksissä, toteaa kansanedustaja Viljanen.

Erityisen iloinen Viljanen on hallituksen toimista tukea perheitä sekä parantaa peruspalveluita ja pienituloisten ihmisten asemaa.

– Pienimpien eläkkeiden korotus, lapsilisän yksinhuoltajakorotus, elatustuen korottaminen sekä neljännestä ja sitä seuraavista lapsista maksettavien lapsilisien korotukset tuntuvat suoraan siellä, missä tarvitaan, perheiden arjessa.

Lisäksi hallitus aikoo tehdä vuosina 2020 ja 2021, molempina 1,5 miljoonan euron panostuksen tärkeään ryhmään, päihteitä käyttäviin äiteihin ja heidän palvelujen parantamiseen.

– Päihteitä käyttävien äitien palveluihin panostaminen on tulevaisuusinvestointi, joka parhaimmillaan kantaa hedelmää sukupolvia eteenpäin, toteaa Viljanen.

Hallituksen talousarvioesityksestä Viljanen haluaa nostaa esiin myös sote-asiat. Hallitus toteuttaa hoitotakuun, jossa kiireettömään hoitoon pääsee seitsemän päivän sisällä hoidontarpeen arvioinnista. Lisäksi hallitus sitoutuu parantamaan vanhuspalveluita merkittävästi, kun tehostetun palveluasumisen henkilöstömitoitus (0,7) vihdoin kirjataan lakiin.

Suositut kortit

Tervetuloa SDP:n Kansalaispaneeliin!Yleinen
Mielipiteesi on meille tärkeä. Hienoa, että olet mukana! ?
Mikä on SDP:n Kansalaispaneeli?Yleinen
SDP:n Kansalaispaneelissa pääset kertomaan mielipiteesi ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja saat tietoa sinua kiinnostavista aiheista. Luvassa on tiukkojen yhteiskunnallisten kysymysten lisäksi myös kevyempiä aiheita. SDP hyödyntää paneelin kautta saatuja tuloksia kantojensa muodostamisessa ja raportoi kyselyiden tulokset eteenpäin puoluejohdolle, työryhmille ja kansanedustajille. 

Kansalaispaneelissa kysymyksiin vastataan kysymyskorttien kautta.

Jotta voimme hyödyntää paneelin kautta saatuja tuloksia mahdollisimman hyvin, vastaathan seuraavien kysymyskorttien taustatietokysymyksiin.
EtunimiYleinen
Kirjoita alle etunimesi.
VaalipiiriYleinen
Valitse valikosta oma vaalipiirisi.
SähköpostiosoiteYleinen
Kirjoita alle sähköpostiosoitteesi.
SukunimiYleinen
Kirjoita alle sukunimesi.
Ammatti / asemaYleinen
Valitse yksi vaihtoehdoista.
IkäYleinen
Valitse oma ikäryhmäsi.