SDP:n Aki Lindén: Kokoomus on vieraantunut terveydenhuollon henkilöstön arjesta

Lähde: SDP

SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen ja HUS:n entinen toimitusjohtaja Aki Lindén kummeksuu, kuinka vieraantunut kokoomus on terveydenhuollon henkilöstön arjesta.

Puoluevaltuustossa pitämässään puheessa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo luonnehti sote-uudistuksen rahoituksen johtavan tilanteeseen, missä ”mitä huonommin hoidat ihmisiä, sitä enemmän rahaa saat”.

– Kuvitteleeko kokoomus että suomalaisen terveydenhuollon henkilöstön ammattietiikka on niin heikko, että siellä alettaisiin hoitaa potilaita tarkoituksella huonosti taloudellisten kannustimien toivossa. Lääkärinä olen loukkaantunut kanssani työskennelleiden terveydenhuollon ammattilaisten puolesta, parahtaa Lindén.

– Viime hallituskaudella Sipilän hallituksessa kokoomus ajoi mallia, missä oli 3 miljardin euron leikkuri kustannusten nousulle ja verovaroja olisi pakko-ohjattu yksityiselle sektorille, Lindén muistuttaa.

– Suomen terveydenhuollon suurin ongelma on eriarvoisuus, ja siihen kokoomuksella ei ole mitään ratkaisua. Sote-uudistuksen tärkein tavoite on poistaa eriarvoisuus eri alueiden ja ihmisten välillä. Tähän sosialidemokraattien johtama hallitus on sitoutunut, päättää Lindén.

Suositut kortit

Tervetuloa SDP:n Kansalaispaneeliin!Yleinen
Mielipiteesi on meille tärkeä. Hienoa, että olet mukana! ?
Mikä on SDP:n Kansalaispaneeli?Yleinen
SDP:n Kansalaispaneelissa pääset kertomaan mielipiteesi ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja saat tietoa sinua kiinnostavista aiheista. Luvassa on tiukkojen yhteiskunnallisten kysymysten lisäksi myös kevyempiä aiheita. SDP hyödyntää paneelin kautta saatuja tuloksia kantojensa muodostamisessa ja raportoi kyselyiden tulokset eteenpäin puoluejohdolle, työryhmille ja kansanedustajille. 

Kansalaispaneelissa kysymyksiin vastataan kysymyskorttien kautta.

Jotta voimme hyödyntää paneelin kautta saatuja tuloksia mahdollisimman hyvin, vastaathan seuraavien kysymyskorttien taustatietokysymyksiin.
EtunimiYleinen
Kirjoita alle etunimesi.
SukunimiYleinen
Kirjoita alle sukunimesi.
IkäYleinen
Valitse oma ikäryhmäsi.
SukupuoliYleinen
VaalipiiriYleinen
Valitse valikosta oma vaalipiirisi.
SähköpostiosoiteYleinen
Kirjoita alle sähköpostiosoitteesi.